Status på banan 

Hej medlem, jag har nu varit Head Greenkeeper sedan April och det är såklart mycket att lära och utveckla. Starten på året var inte den bästa då det först var väldigt kallt och därefter kom värmen snabbt och det var torka under en längre period. Vi hade även i starten lite problem med bevattningen och många greener var därför väldigt torra. Mycket tid gick åt till detta och det fick bli lite på bekostnad av våra bunkra.

Det sista veckorna har vi haft två stora tävlingar Maxi och nu Skandia Tour Future där vår målsättning varit att leverera lite snabbare greener än snittet. Trots att vi även här inte haft vädret med oss är vi ändå nöjda med hur vi kunna presentera banan. Vi har självklart som ambition att fortsätta att ligga på en bra nivå även framåt men nästa topp är inställd på Tävlings weekend.

Några av killarna kommer gå på rullande semester och övriga som är inne och jobba kommer såklart fokusera på att klippa våra ytor enligt den fastlagda planen. Eftersom sommar-ungdomarna nu börjat har vi ju dessutom kunnat börja jobba av det ytor som behöver röjas. Fortfarande återstår endel jobb med detta men vi har samtidigt kommit en bra bit på vägen.

Det finns en ambition att informera oftare men än så länge har det inte blivit den tiden över. Förhoppningen är dock att det ska bli bättre framåt och att jag lite löpande ska kunna informera er om läget på banan.

Svinga lugnt

Fredrik Pettersson
Head Greenkeeper