Tävla är roligt!

Att tävla är roligt och det gör att du utvecklas både som människa och som golfare. På denna sida publicera vi det tävlingar som finns utvalda för er som juniorer. Ju fortare du kommer igång att tävla ju snabbare utvecklas man oftast som golfare.

Skandia Tour

Denna tävling är upplagd som en trappstege och ju bättre man blir ju högre upp tävlar man. Det första steget kallas för Blekinge Touren och där efter kommer Regional, Riks och tillslut Elit. Blekinge Touren delas in i 4 klasser och D-klassen är från 37-54 i hcp så så fort man skaffat hcp är det fritt fram att vara med och tävla.

Följande spelschema gäller för Blekinge Touren 2017.

Omgång 1    Carlskrona GK         14 maj

Omgång 2    Boa GK Olofström   11 juni

Omgång 3    Trummenäs GK         2 juli

Omgång 4    Sölvesborgs GK        30 juli

Omgång 5    Ronneby GK              20 augusti

Omgång 6    Nicklastorps GK       10 september

Final             Karlshamns GK         23 september

Mer information kan du också hitta på: Blekinge golfförbund eller Svenska golfförbundet

Sista anmälan är alltid 2 dagar innan tävlingsdagen.

 

Vi är nu halvvägs igenom säsongen och det är glädjande att se hur träning verkligen ger resultat då vi varit representerade vid 6 av 8 möjliga tillfällen på prispallen varav det vid två tillfällen skett som så att vi lagt beslag på den översta platsen. . Snittet på antalet deltagare är 6 ungdomar vilket vi på sikt hoppas ska öka i antal och definitivt även vara representerade med tjejer.

Skandia Cup

Börjar som en klubbtävling och därefter kan man kvalificera sig vidare till en Sverige-final. Skillnaden mellan Cuppen och Touren är att i cupen spelar man i ålderklassen medan Touren är uppdelad efter hcp.

 

Det är med stor glädje som jag kan meddela att både Måns Boje i P14 och Jacob Klemedsson i P13 från vår ungomsträning tog sig vidare till nästa omgång  på Sjöbo den 8:e augusti. Måns vann sin klass och visar med högsta tydlighet vad som kan hända om man bestämmer sig för att lägga ner lite tid och genom målmedveten träning jobbar på att utveckla sin golf. Jacob kom på tredje plats och slet sig till en plats i nästa omgång genom härlig kämpaglöd. Stort grattis killar och lycka till i augusti.