Banan avstängd tillsvidare

Banan är tillsvidare stängd.

Nytt besked kommer onsdagen den 10/3

/Bankommittén

Bifogar här några ord från ordföranden i SGA, Swedish Greenkeepers Association, Göran Tyrsing;

Förra veckan var det skidspår och -15. Nu undrar folk när banan öppnar, i vissa delar av landet. Det får man se som positivt! Folk vill spela golf!

Men när vi kan öppna bestämmer naturen, marktemperaturen, underlaget, grässorten, gräsplantan mm. Och den som är bäst på att läsa av naturen och banan är Course managern. Låt oss ännu en säsong njuta av denna härliga sport. Och låt oss ännu en gång lyssna på och förstå varför vi öppnar just vår bana när det passar vår bana bäst.

Det är inte alltid klokaste öppningsdagen är samma datum som jag som golfare tror/tycker att vi ska öppna.

Låt oss, även i år, lyssna på kompetensen och låta dem avgöra när det är dags att öppna just er bana.

Njut av den kommande golfsäsongen, när den kommer!

//Göran