Tävlingsreferat

Tävling

”Fotbollskampen” 2019 avgjord!

Under söndagen spelades på Ronneby GK den första upplagan av en ny golftävling, som vi valt att kalla ”Fotbollskampen”. Det var hela 44 spelare som spelade i 22 lag i spelformen 2-mannascramble, på en bana i alldeles utmärkt skick. 
Tävlingen går ut på att utse den fotbollsklubb i kommunen, som är bäst i golf. De tre bästa 2-mannalagens resultat i varje klubb räknades ihop och klubben med mest poäng blev årets mästare. 

Det var innan tävlingen stora spekulationer om huruvida Saxemara IF eller Ronneby BK skulle vinna, då de hade flest lag anmälda. Svaret blev………Kallinge SK. De hade två av de tre bästa scorerna i sin klubb. 

Resultatet mellan klubbarna blev:
1. Kallinge SK 135p
2. Ronneby GK 133p
3. Saxemara IF 130p
Grattis Kallinge SK till första inskriptionen i den nya Vandringspokalen, som kommer att stå i Golfklubbens klubbhus, men en mindre kopia kommer att finnas i Kallinge SK:s klubbhus. 

Resultatet för de tre bästa 2-mannalagen blev:
1. Marcus Boje/Martin Svensson, KSK, 48p
2. Pia Santesson/Kirsi Ranta, RBK, 46p
3. Måns Boje/Oliver Davidsson, KSK, 45p. 
De erhöll frikostiga presentkort i Golfshoppen. 

Det tredje laget i KSK bestod av Nisse Ottosson och Joakim Ottosson med 42p. 

Det inkom många synpunkter på tävlingen och alla var överens om att det här var en intressant tävling, som har alla möjligheter att utvecklas och bli större till nästa år. 
Golfklubben är en unik samlingsplats där alla klubbar i kommunen umgås och skapar ett bra idrottsklimat till glädje för alla. Den här dagen ger också möjligheter till nyrekrytering och ”Prova på golf”. 

Tävlingsledningen tackar alla inblandade för årets tävling och ser fram emot den andra upplagan av ”Fotbollskampen ”. 

Thommy Persson och Jonas Harrysson.

Boje, Svensson och TL Persson
X